Bol.com 10 jaar FEEST

25062009127

Het is geen toeval dat dit jaar nu.nl , marktplaats.nl,  en bol.com allemaal 10 jaar bestaan. Na de internetcrash destijds hebben met name veel grote bedrijven de online investeringen stop gezet en de initiatieven die er al waren destijds gestopt wegens gebrek aan rendement.

Juist toen hebben een aantal ondernemers hun kans gepakt. Internet geeft net als 10 jaar geleden nog steeds de kans om traditionele markten open te breken en daar nieuwe businessmodellen tegenover te zetten. Tegen lagere kosten, met een hogere ontwikkelsnelheid en een snelle reactietijd op vragen van klanten.

Nu in tijden van algemene zakelijke voorzichtigheid zal er weer een nieuwe lichting ondernemers opstaan die al dan niet online met nieuwe intitiatieven markten zal openbreken.

Er is steeds meer een tweedeling in bedrijven zichtbaar. Zij die nog steeds vergaderen tot ze blauw zien en stil zitten in de  hoop dat het over gaat en zij die energie stoppen in het zoeken naar nieuwe wegen.

Schrijnend voorbeeld is de discussie die onder leiding van de commissie Brinkman is opgeroepen door minister Plasterk om te kijken hoe de krantensector in Nederland gered kan worden. Een van de bizarre aanbevelingen is om een zgn. Internetheffing op online nieuws in te voeren …..

Als je het echt niet meer weet hef je dus een belasting ? Zie de reactie van Kees Zegers ( oprichter nu.nl ) En hoe toevallig …… Spits en Metro bestaan ook precies 10 Jaar !!

Nog even terug naar een bedrijf dat ook na 10 jaar nog steeds laat zien hoe het ook kan. Bol.com wint niet voor niets elk jaar prijzen voor hun website, de klantvriendelijkheid en de marketingcampagnes. Wat mij betreft komt daar dit jaar een prijs bij voor het beste bedrijfsfeest van het jaar. Afgelopen zaterdag vierde bol.com haar 10 jarig jubileum in De Westergasfabriek in Amsterdam met ruim 3000 klanten, medewerkers, relaties en optredens o.a. van Anouk, Moke.

Advertisements

Tags: , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: