Koninginnedag 2009 ; Generatiekloof

01052009101

Wat al vroeg begon als een koninginnedag met stralend weer en met allemaal mensen in een uitstekend humeur veranderde gedurende de middag en de avond in een bizar schouwspel met twee uitersten.

Enerzijds mensen die zich geschokt terugtrokken voor de TV thuis en anderzijds vooral jonge mensen die ondanks de berichtgeving zich nergens iets van aan trokken en vooral door “moesten” feesten zonder ook maar een ogenblik respect te tonen voor de slachtoffers van deze dramatisch verlopen koninginnedag.

( Bijgaande foto is een voorbeeld van een zeer wrange “studentengrap” ; Overigens hangt zelfs op vrijdagochtend dit spandoek nog steeds aan de gevel )

Als ik de koningin zie denk ik aan mijn oma en ook aan mijn moeder. Niet alleen qua leeftijd maar vooral de bijna aandoenlijke en onvoorwaardelijke liefde voor het koningshuis. Het lijkt dat de nieuwe generatie vooral blij is met het koningshuis als excuus om 1 extra dag per jaar te feesten.

 Job Cohen, de burgemeester van Amsterdam verwoordde het dilemma gisteren uitstekend : ” We kunnen in verband met de veiligheid niet 600.000 mensen verplichten naar huis te gaan en de festiviteiten per direct stopzetten, maar ik zou het niet erg vinden als mensen zelf nadenken en concluderen dat  dit geen dag is om verder feest te vieren.” 

Tags: , , , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: