Dutch Photography = PANL

Met de nieuwe ambitie om “Dutch Photography” wereldwijd een begrip te maken heeft PANL zichzelf het ambitieuze doel gesteld om internationaal een zelfde uitstraling te krijgen als Dutch Design dat bijvoorbeeld heeft op het gebied van wonen , interieur en architectuur.

arthurmebius_forgottenwarriors

Elk voorjaar worden door PANL jaarprijzen uitgereikt in diverse categorieen. Niet in de categorie Nieuws want dat is het inmiddels verworven alleenrecht van de World Press organisatie. De tentoonstelling is te zien tot eind april in de Oude Kerk in Amsterdam en zeer de moeite waard. 

Wat opvalt is dat vaak dezelfde leden prijzen winnen ondanks dat er een internationale gerespecteerde jury is. Allemaal professionele fotografen.

shuttercrack1

De echte kans voor PANL om te groeien in bekendheid is wellicht om zich niet te distancieren van amateurfotografie, maar juist aansluting te zoeken bij sub communities op site zoals flickr. Dat is natuurlijk de knuppel in het hoenderhok gooien maar de kwaliteit van dat werk is niet meer zo heel veel slechter dan dat van professionals. Een van de mooiste voorbeelden is een community site  zoals www.shuttercrack.com

Tags: , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: