De kerk een sterk merk ?

img_1453

Heel leuk natuurlijk zo’n billboard voor je kerk en ook alle preken via podcast beschikbaar stellen. ( Auckland / Hobsonstreet )

Maar nu de paus weer eens in het nieuws is met zijn zoveelste misser,

 (Welkom terug voor een Engelse bisschop die de Holocaust ontkent ?! )

dan denk ik dat (jonge) weldenkende mensen toch krittisch tegenover al die ouderwetse mannen in jurken moeten zijn en niet in lange rijen staan te trappelen om weer naar de kerk te gaan.

Zelf geloof ik niet . Het korste antwoord op de vraag waarom niet ? is dat er vooral heel veel haat , oorlog en ellende is voortgekomen uit de naam van welke god dan ook…. 

Maar terug naar het de katholieke kerk en de onwaarschijnlijke aantrekkingskracht die het instituut RK kerk nog steeds heeft voor heel veel mensen.

We hebben afgelopen week een geweldige film gezien (DOUBT) over een onderwerp wat ook de laatste jaren met name in Amerika en Canada heeft gespeeld. Het misbruik van jonge kinderen door priesters.

Naast de waanzinnige uitspraken over  bijvoorbeeld AIDS , en abortus nog een reden waarom je je afvraagt hoe het merk RK kerk uberhaupt nog bestaat.  

Mensen geloven tegen beter weten in wellicht ?  

Tags: , , , , , ,

One Response to “De kerk een sterk merk ?”

  1. abspoel Says:

    “Zelf geloof ik niet . Het korste antwoord op de vraag waarom niet ? is dat er vooral heel veel haat , oorlog en ellende is voortgekomen uit de naam van welke god dan ook…” – dat kan ik helemaal volgen, maar is het niet een beetje eenzijdig? Al die narigheid past bij de christelijke overtuiging dat mensen geneigd zijn kwaad te doen (zelfs als ze dat niet willen). Christenen deugen niet (ik reken mezelf daarbij), maar Jezus is perfect. Zonder kerk waren er heel wat minder ziekenhuizen, weeshuizen en scholen geweest. Zieken worden bezocht, ouderen verzorgd, gevangen krijgen hulp – zie je dat ook? En: hoeveel ellende is er over de wereld uitgestort door mensen die niet in God/god geloven? Mao, Stalin… ik noem maar eens wat namen. Hartelijke groet – mooi blog heb je, by the way.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: