Geen Bangkok dan maar Singapore

img_0808

Omdat Bangkok afgelopen week ivm de chaos op de luchthaven niet echt een lekkere tussenstop zou zijn geweest zijn we net op tijd uitgeweken naar Singapore op onze weg naar Australie.

Ook hier behalve een temperatuur shock ook een cultuur shock. Singapore is een zeer welvarend land/stad en dat laten ze, zoals alle aziaten, ook graag zien. Reuze Kerstbomen in alle malls en op Orchard road heerst nu al een enorme kerstdrukte alsof er geen financiele crisis is in Azie.

Je ziet naast alle nieuwe gebouwen ook de laatste mode en haast geen enkel verschil meer met grote Westerse steden op het eerste gezicht. In vergelijking met een aantal jaren geleden toen ik regelmatig in Singapore kwam zie je nu bijvoorbeeld ook grafiti. Iets wat in de “strak” gereguleerde staat vroeger op een flinke gevangenis straf kwam staan. Overigens is de boete voor jaywalking ( schuin oversteken ) nog steeds SIN$ 1000,-( € 600,-)

De Arabische wijk is inmiddels de hippe wijk en ook little India en China Town zijn alleen nog maar toeristen trekpleisters. Als tussenstop van 2 of 3 dagen voor een privereis prima, maar als zakelijke bestemming veel interessanter. Singapore is naast Shanghai de snelst groeiende stad/economie in Azie en heeft Singapore de grootste haven in de Azie. Op dit moment staan de meeste bouwkranen ter wereld in ….. Singapore

Advertisements

Tags: , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: