OV Chip jubileum !

Het is deze maand exact 10 jaar geleden dat de OV Chipkaart zou zijn ingevoerd !

Nog even het geheugen opfrissen:

In 1993 is -na succesvolle proeven in Maarssen, Tiel en Utecht, uitgesproken dat de NS in 1998 op de ov-chipkaart zou overgaan. In 1996 werden de stad- en streekvervoerbedrijven bij het project betrokken. Het project werd keer op keer uitgesteld. In 2001 beloofde minister Tineke Netelenbos dat de kaart er in 2004 zou zijn. In 2004 beloofde verkeersminister Karla Peijs invoering door de NS in 2005 en in het stad- en streekvervoer in 2007.

Minister Peijs besloot op 13 juni 2006 dat de OV-chipkaart per 1 januari 2009 landelijk moest zijn ingevoerd; vanaf die datum zou de strippenkaart ook niet meer geldig mogen zijn. Vanaf 2008 moet het stapsgewijs mogelijk worden om met de kaart te betalen

Sinds 25 juni 2007 is het mogelijk om met de OV-chipkaart niet alleen in de metro maar ook in de Rotterdamse tram en het Rotterdamse busnet te reizen. Dit is een jaar later ingegaan dan oorspronkelijk was gepland.

Rotterdam is begin 2008 het verst als het gaat om de invoering van de OV-chipkaart. Rotterdam wil de strippenkaart eind 2008 uit haar openbaar vervoer weren, het is de vraag of dit haalbaar is vanwegen storingen en het feit dat veel mensen buiten Rotterdam geen kaart hebben.

In reactie op het verschijnen van de contra-expertise, uitgevoerd door de Royal Holloway University of London stelt staatssecretaris Huizinga op 14 april 2008 dat zij zich in alle ernst af vraagt of de datum van 1 januari 2009 nog haalbaar is” De staatssecretaris wil voor de zomer 2008 een (definitieve) planning van invoeren hebben.

En die planning ? Die heeft ze nog niet gehad !……. een chinese projectleider uit Beijing inhuren ?

Advertisements

Tags: , , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: