the eighties ? no thanks

Met verbazing zie ik de Telegraaf tekeer gaan deze week over het “vermeende” criminele activistische verleden in de jaren tachtig van 2e kamerlid Duyvendak van Groenlinks en minister Cramer van Milieu.

Het lijkt wel of de jaren’80 ons alleen maar een protestgeneratie heeft voortgebracht aan de ene kant en yuppies aan de andere kant.

Ook ik wil niet terug naar de plastic jaren tachtig begrijp me goed. Maar toen ging het in de politiek nog wel eens ergens over. En nu steunen we Amerika in Irak en doen we lekker mee in Afghanistan maar alles kabbelt lekker door als de BTW maar niet omhoog gaat.

We willen volgens mij niet allemaal grijze muizen in Den Haag. Mensen die actief zijn geweest bij Milieudefensie zijn alleen iets eerder wakker geworden dan de rest van Nederland. Dat je zuinig moet zijn met energie hebben we o.a. aan hen te danken. Maar ook dat er bijvoorbeeld geen kruisraketten zijn en dat we zijn gestopt met het bouwen van kerncentrales om er maar eens twee te noemen.

Natuurlijk moeten, als er zware strafbare feiten zijn gepleegd door hen of met medeweten van hen, consequenties volgen. Maar het is allemaal zwaar overtrokken. Volgens mij zou je zelfs een publieke functie kunnen bekleden als je een strafbaar feit hebt gepleegd in het verleden. Alles heeft te maken met welk strafbaar feit. Wie heeft er niet een keer graffiti op een muur gezet , een keer snoep gestolen in de supermarkt of een keer een klusje zwart laten doen ? Twintigers van nu die wellicht ooit actief willen worden in de politiek. Denk aan je foto’s op je Hyvespagina. Ze worden later vast tegen je gebruikt…. Het valt me overigens mee dat Geen Stijl bij de onthullingen geen rol heeft gespeeld. Nu diezelfde Telegraaf een bedrag van vele miljoenen op de pennyrekening van de oprichters heeft gestort is daar het venijn ook uit lijkt het.

Als je ouder wordt, wordt je milder, meestal iets conservatiever,maar ook vaak socialer. Omdat je het je dan kunt veroorloven zou m’n vader zeggen. Laat de protestgeneratie van de jaren tachtig alsjeblieft een beetje tegenwicht bieden aan Balkende en co.

Advertisements

Tags: , , ,

2 Responses to “the eighties ? no thanks”

  1. jorrig Says:

    ben het grotendeels met je eens, maar als we wat meer kerncentrales hadden gehad waren we minder/niet afhankelijk geweest van amerika en rusland. en zoals jij ook weet; afhankelijkheid is een groot nadeel, wil je je als individu en/of als maatschappij ontwikkelen. dus: kernenergie? ja!!

  2. Hidde Says:

    hear hear!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: