MVO ? Kiss my…

Maatschappelijk verantwoord ondernemen. Ja natuurlijk…., maar hou het alsjeblieft een beetje geloofwaardig voor je klanten, je medewerkers en je leveranciers. Maar ook voor jezelf ?


Hieronder de tekst op de website van de telefoongids :

De Telefoongids en het milieu
De Telefoongids besteedt veel aandacht aan het milieu. Onze papierleveranciers lopen voorop in het terugwinnen van energie en het hergebruiken van oud papier. Tijdens het recyclen worden alleen chloorvrije producten gebruikt om het papier te bleken. We besparen zoveel mogelijk papier door te drukken op een lichte papiersoort en door gebruik te maken van een compact maar leesbaar lettertype. Ook in de toekomst blijven we zoeken naar oplossingen om zoveel mogelijk informatie op een pagina weer te geven en zo het papierverbruik te minimaliseren. Uw oude Telefoongids kunt u inleveren als oud papier. Hij wordt dan gerecycled.

Het zit zo. De advertentieomzet online van de telefoongids is nog steeds niet voldoende om de papieren versie alleen uit te geven on demand. En op adres verspreiden is nog steeds te duur in vergelijking met h-a-h distributie. Dus elk jaar komt er weer 10 kilo bij ons door de bus. Recycled papier of niet. Volledig krankzinnig en onnodig.

Dus directie wees eens eerlijk en en stop met die Bullshit. En adverteerders wake up . Je reinste advertentiefuik die papieren versie ! Ik kan een klassieker aanbeleven om te lezen Lijmen/het Been van Willem Elschot
Een prachtig boek en een klassiek uitgeefmodel. De oplage die je belooft aan je adverteerders verspreid je alleen onder die adverteerders.

Advertisements

Tags: , , , , ,

One Response to “MVO ? Kiss my…”

  1. robert Says:

    stuur een ludieke foto of video in van een rituele gids verbranding naar http://www.stopdetelefoongids.nl

    Of teken daar in ieder geval de petitie en meld jouw huisadres af.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: