Alle papa’s en mamma’s opgelet !


Stagaires worden groot. 2 Maanden geleden ben ik benaderd door een van mijn stagaires bij Nieuwe Revu; Ronald Taatgen met het idee om samen een “voorleesmagazine” uit te gaan geven.

Een handig en verantwoord magazine met verhalen om voor te lezen aan kinderen tussen 2 en 6 jaar. Een verzameling van werk van de beste kinderboeken schrijvers, de leukste liedjes en gedichten.

Er is namelijk bewezen dat als kinderen goed en regelmatig worden voorgelezen ze zelf sneller leren lezen en schrijven en meer interesse hebben in leren in het algemeen en lezen in het bijzonder op latere leeftijd.

Naast de redactionele formule, het format, de definitieve vormgeving, de distibutie, adverteerders, moet er ook een website worden gemaakt en niet onbelangrijk een sponsor worden gevonden. We gaan in ieder geval een dummy maken en een eerste nummer dat zal verschijnen op 1 oktober a.s. tijdens de kinderboekenweek 2008.

Of het een succes wordt ? in Print redden slechts 2 op de 10 initiatieven het langer dan 5 jaar (check babynummers.nl ) Maar in vergelijking met FMCG is dat nog altijd 2x beter. Ik citeer hier Rozemarijn de Witte tijdens de lancering van de site met de unieke nulnummerverzameling van Jan Knaap.

Wil je meer weten over de formule, de oplage, advertentietarieven en sponsormogelijkheden of wil je zelf voorlezen , verhalen schrijven, meewerken ? laat maar weten….

Tags: , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: