Met klanten naar Oranje, Heaven or Hell ?

Wat een heerlijke wedstrijd tegen Italie. 3-0 .Tegen de wereldkampioen en met sprankelend voetbal. Dit EK is de eerste keer sinds 1988 dat ik niet met klanten naar het EK of WK voetbal ga.

Tegenwoordig is het haast onmogelijk om je te onderscheiden met zo’n relatiemarketing evenement in positieve zin. 2 jaar geleden zat ik op uitnodiging van Talpa op het WK in Duitsland bij de wedstrijd Nederland – Argentinie (0-0) Overigens perfect georganiseerd. Maar zeker de helft van het gezelschap op de tribune wist niet precies door wie ze waren uitgenodigd of het nu Sky Radio was Radio 538 of Q Music ! Dus echt onderscheidend is het allang niet meer, het zijn vaak dezelfde ( kritische en verwende ) kontaktpersonen die dan op het lijstje van alle mediaexploitanten staan.

Soms kan het dus een onvergetelijke ervaring zijn zoals gisterenavond maar heel vaak is het ook een dramatische ervaring en ook dat vergeten klanten niet snel….

1990 WK Italie : Nederland – Egypte (1-1) , onmogelijk vroeg op Schiphol, geen goed dagprogramma, geen druppel drank op het hele eiland te krijgen, een waardeloze wedstrijd, uren en uren vertraging op de terugreis. Dankjewel voor de uitnodiging konden de meeste klanten bij thuiskomst nog net uit hun mond krijgen.

1992 EK Zweden : Nederland – Duitsland ( 2-1) heerlijke wedstrijd, geleerd van de vorige keer dus een overnachting iets buiten Gotenborg. Na de wedstrijd met z’n allen vol enthousiasme naar de open lucht discotheek. Het budget was door die ene avond met 100% overschreden. Een paar klanten waren iets te enthousiast met rondjes geven zullen we maar zeggen….

1998 WK Frankrijk : Nederland – Belgie (0-0) rode kaart Kluivert. Met de trein naar het nieuwe stadion , treinstation en stadion waren speciaal aangelegd voor het WK. Enorme onweers en regenbuien, geen paraplu’s geregeld voor de klanten en we hebben zeker 30 minuten lopen zoeken naar de juiste ingang. Nadat we volledig doorweekt de ingang hadden gevonden bleek dat 30 van de 60 kaarten vals zijn. Ook daar het budget uiteindelijk met 200% overschreden. Maar wel een spannende (0-0)

Advertisements

Tags: , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: