Video op je mobiel revolutionair ?

Niks nieuws zou je zeggen, foto’s en video’s maken en afspelen op je mobiel. Maar het versturen van die foto’s of video’s via je mobiel groeit minder hard dan door alle experts voorspeld. Adformatie deze week voorpagina. De zgn. experts van Accenture zitten er naast !

De 3 belangrijkste drempels voopr de consument en dus redenen van de tegenvallende groei worden namelijk in snel tempo weggenomen:

1- Je hebt een snel mobiel internet abonnement nodig tegen een acceptabele prijs, maar nu dat voor een flatfee wordt aangeboden door nagenoeg alle operators zal die drempel snel verdwijnen

2- Video en foto bestanden zijn met de goeie camera’s op de mobiele toestellen tegenwoordig wel steeds zwaarder, terwijl er aan MMS nog steeds de belachelijke limiet hangt van 300K. Er zijn inmiddels echter bedrijven die grote videobestanden van 30 sec. ( kwalitatief hoogwaardig ) naar 300K kunnen comprimeren. Een van die bedrijven is reebus videoflyer.

3- De instellingen van je toestel zijn ingewikkeld. In steeds meer toestellen staan de instellingen overigens automatisch goed, maar ook bedrijven zoals shozu zorgen ervoor dat als je een foto of video maakt met je mobiel de vraag wordt gesteld aan wie je dat wilt uploaden ? bijv. naar myspace, flickr etc.

Voor een klant van 2008 gaan we hopelijk in Nederland een test doen binnenkort. Via PLUK is er een shortcode op een abricampagne aangemaakt en als je dan een SMS stuurt krijg je de ” making of ” video als retourbericht. Bijzonder is dan door de compressie dat die video automatisch gaat spelen zonder dat je een wap-push bericht krijgt of een url waarmee je de video moet downloaden.

Tags: , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: