tickets4sale, tickets.com enz…


Een kennis vroeg mij terloops, een paar maanden geleden, om eens na te denken over een naam voor een nieuwe website. Hij wil tickets gaan verkopen online met een gezonde ambitie om een van de grootste van Nederland te worden. Geen traveltickets; maar tickets voor concerten en evenementen. Oh ja wel .com alsjeblieft en het woord ticket moet ook in de naam.

Na ongeveer 3000 namen te hebben geprobeerd kwam er (via een vriend die ook meedacht) eentje uit waar we intern heel tevreden mee zijn en waar je ook qua campagne meteen beelden bij hebt. Mijn criteria zijn nog steeds uit het boekje:
Opvallend, onderscheidend, simpel ( lees: makkelijk te onthouden en zonder typefouten online op te zoeken !) en in dit geval ook nog met een glimlach.

De klant, want zo zien wij tegenwoordig al onze vrienden 😉 , twijfelt over een lijstje met 10 namen. Allemaal aardig maar er is er maar 1 apart en gedurfd. Die van ons ! Wij hebben natuurlijk onze naam (en alles wat er op lijkt, klinkt als …) vastgelegd inmiddels en ook al logo’s ontwikkeld en een eerste campagne idee om DE KLANT een beetje in ons kamp te krijgen.

Maar nu het dilemma, we willen het idee bijna gratis weggeven zo overtuigd zijn we. En dan betaald krijgen bij succes. Toch krijg ik het gevoel dat ook dat soms klanten niet over de streep trekt. Groot voordeel van onbetaald pitchen is dat je het altijd nog voor de concurrent kunt gebruiken in de toekomst. DUS als je iemand weet die nog een mooie naam en campagne zoekt voor zijn of haar ticketbedrijf ( internationaal want we hebben .com) dan hoor ik dat graag.

Advertisements

Tags: , , ,

2 Responses to “tickets4sale, tickets.com enz…”

  1. vetteshittv Says:

    De klant heeft ons inmiddels de opdracht gegegeven en we hebben nu een voorstel gemaakt voor TIKTickets. En dat is ook nog goed gekeurd 😉

  2. AlexF Says:

    Leuke naam. wellicht was een stunt website http://www.geticket.nl/ al weg ?

    groet
    Alexander

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: